perjantai 4. toukokuuta 2018

Vuosijuhlatoimikuntaan?

Hei kultulainen!

Tiesitkö, että Kultu ry täyttää neljännesvuosisadan vuonna 2019? Juhlat tulevat tietysti kyseeseen, kun on kyseessä rakkaan ainejärjestömme merkkivuosi. Mutta kuten jokainen lastenkutsuilla, elokuvaillassa tai vaikkapa sitseillä ollut tietää, juhla kuin juhla tarvitsee tekijänsä.

Etsimmekin nyt innokkaita kultulaisia järjestämään rakkaalle ainejärjestöllemme vuosijuhlat!

MIKÄ ON "VUJU"?
Vuosijuhlat eli tuttavallisemmin vujut ovat akateeminen juhla, jonka luonteeseen kuuluu juhlaetiketti, sekä sen mukainen ohjelma ja pukeutuminen. Ohjelmaan kuuluvat useimmiten juhlapuheet ja erilaiset ohjelmanumerot, esimerkiksi musiikkiesitykset. Vujuilla nautitaan kolmen ruokalajin illallinen ja toisinaan ohjelmassa ovat myös jonkinlaiset tanssit juhlien päätteeksi.
Esimerkiksi Turun yliopiston ylioppilaskunnan sivuilta löytyy tämä melko kattava vuosijuhlien ranka vuosijuhlatoimikunnalle avuksi ja ohjeistukseksi. Kultun vuosijuhlat saavat kuitenkin näyttää omanlaisiltaan ja tähän tarvitsemme juuri sinua, kukaan muuhan ei voi tietää kultulaisen makua yhtä hyvin kuin kultulainen itse!
https://www.tyy.fi/…/…/vuosijuhlat-1511/vuosijuhlat-lyhyesti

MITÄ PITTÄÄ TEHÄ?
Homman tavoite on lyhyesti sanottuna suunnitella ja toteuttaa vuosijuhlat. Tämä pitää sisällään kuitenkin kaikenlaista.
Ensimmäinen työsarka on juhlapaikan, ruokailun ja jatkopaikan miettiminen, sillä ne vievät usein suurimman osan vuosijuhlien budjetista. Kun toimikunta saadaan koottua, allekirjoittanut kokoaa toimikuntalaiset esim. yhteiseen facebook-ryhmään ja järjestää tapaamisen, jossa vuosijuhlatyö saadaan alkuun.
Tärkeä juhlien lopulliselle muodolle on myös budjetti. Toimikunnan ensimmäisissä tapaamisissa muotoillaan myös budjettiesitys, joka esitellään Kultun hallitukselle. Lopullisen päätöksen vuosijuhlan budjetista tekee Kultun hallitus. Toimikunnalle annetaan myös siunaus järjestää halutessaan itse esimerkiksi varainkeruubileitä ja keksiä kannatustuotteita myyntiin vuosijuhlien budjetin kasvattamiseksi.
Vuosijuhlatoimikunnan tehtäviin kuuluu myös pitää Kultun hallitukseen yhteyttä esim. osallistumalla kokoukseen tai olemalla muuten aktiivisesti yhteydessä hallitukseen.
Hallitus myös tukee vuosijuhlatoimikuntaa tarvittaessa, joten toimikunta ei jää yksin tehtävänsä kanssa vaan voi aina nykäistä hallituslaista hihasta ja kysäistä neuvoa tai näkemystä!

KUULOSTAA HYVÄLTÄ, MITEN HAEN?
Lähetä 6.5. mennessä hakemuksesi osoitteeseen kultu-hallitus@lists.oulu.fi.
Sisällytä hakemukseen seuraavat asiat:
- kuka olet?
- mitä opiskelet ja monettako vuotta?
- oletko koskaan osallistunut vuosijuhlille?
- onko sinulla kokemusta tapahtumien järjestämisestä?
- onko sinulla muuta kokemusta, jonka uskot olevan hyödyksi vuosijuhlien järjestämisessä?

Mikäli vastaus kolmeen viimeiseen kysymykseen on kieltävä, älä kuitenkaan lannistu! Vuosijuhlat ovat laaja työsarka, joiden järjestelemisestä löytyy varmasti sekä kokeneelle konkarille että vasta akateemiseen maailmaan astuneelle fuksille tekemistä. Sitä paitsi tekemällä oppii ja vuosijuhlien ollessa ohi olet taatusti kuin huomaamatta kartuttanut monia hyödyllisiä taitoja, jotka kelpaa laittaa vaikka ansioluetteloon. Älä siis arastele hakea, vaikka varsinaista kokemusta ei olisikaan, haluamme vain tietää etukäteen millaisista palasista vujupalapelimme voisi koostua :)

Jos tämä kaikki ei vielä vakuuttanut tai sinulla kiinnostaa, mutta jäi kysymyksiä, lähetä reippaasti sähköpostia hallitukselle tai tule nykäisemään allekirjoittanutta hihasta! Kerromme mielihyvin lisää.

Vujukuulumisiin!

Kultu ry:n hallitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti